fotodeuren Drostenburg

drostenburg_yw_dsc4842


Jack Deen, directeur Drostenburg:

Fijne samenwerking tussen Drostenburg en Yvonne

“Drostenburg is de school in Amsterdam voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking en/of een chronische ziekte. In januari 2013 is de school verhuisd naar een splinternieuw pand. In de school is spaarzaam gebruik gemaakt van kleur, omdat die er meestal door de leerlingen al ingebracht wordt.

De ‘witte schuifdeuren’ waren echter wel heel erg clean…

Yvonne is gevraagd om hiervoor een oplossing te bedenken. Wij hadden, door een project met SEP (Stichting Educatieve Projecten), reeds goede ervaring met haar als fotografiedocent.

In een zeer kort tijdsbestek heeft Yvonne, rekening houdend met de wensen van onze leerlingen, een prachtig resultaat gerealiseerd. De leerlingen is gevraagd welke aspecten zij uit hun ‘oude schoolgebouw’ mee zouden willen nemen naar het nieuwe. Yvonne heeft lievelingsplekken en -bezigheden van de kinderen gefotografeerd, op een kleurrijke en tijdloze manier. Vervolgens heeft ze schaalmodellen gemaakt, waardoor we snel tot een mooie selectie voor de deuren kwamen.

Ook in de afwerkingsfase van de deuren is Yvonne volop betrokken geweest, waardoor er zelfs na drie jaar intensief gebruik een prachtig resultaat in onze school te bewonderen is.”

voorenna

voor en na

mytyl_yw-5476


drsotenburgdeuren_yw-2


De fotodeuren voor Drostenburg is een van de mooiste projecten die ik heb gedaan.
Alles komt hier samen: Het concept bedenken, vervolgens fotograferen in een besloten omgeving waarin vertrouwen  belangrijk is. Persoonlijk beeld maken, rekening houdend met formaat, raam, tijdloosheid, ruimte, anonimiteit, kleur, aantrekkelijkheid en onderwerp. Daarna maquettes maken om het goede ritme van afbeeldingen te vinden en samen tot overeenstemming komen. En uiteindelijk het drukproces begeleiden zodat kleur en kwaliteit gewaarborgd worden. De samenwerking met de school was ook nog eens fantastisch en de reacties van kinderen en docenten onbetaalbaar ! 🙂

dostenburgdeuren_yw-1


drostenburg_yw_dsc4859


Docent Drostenburg:

“Ik ben zo trots op mijn ‘muziekdeur’, ik word er elke keer weer vrolijk van!”

drostenburg_yw1


drostenburg_yw3


Bedrijven/scholen kunnen contact met me opnemen voor een offerte of vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.