Nostalgia memory-art is (toegepaste) kunst van mijn en andermans herinneringen.
Ik maak herinneringen van mensen tastbaar en geef ze een nieuwe plek in het leven van nu. Bijvoorbeeld in de vorm van een fotoboek over het ouderlijk huis, een lamp gemaakt van oude dia’s, een grafische vertaling van de verzamelingen van oma, al dan niet geprint op een servies, behang, tapijt of tafelkleed, of kussens gemaakt van oude gordijnen. Intuïtief ontwerpen tot een vorm ontstaat die recht doet aan de herinnering én aan het heden.
Een bewerkte herinnering op maat.

Sinds 2 jaar beweegt NOSTALGIA zich steeds meer naar autonoom werk. Bewerkte foto’s, botanische kunst, weefwerken, mixed media, kantklos, waarin ik de herinneringen aan mijn jeugd op Texel verbeeld. Een ode aan het werk op het land en de huiselijke creativiteit thuis, wat mij gevormd heeft.

Voor BEDRIJVEN en SCHOLEN maak ik fotografisch werk voor in de openbare ruimte, bijvoorbeeld bij een verhuizing, zoals een fotowand of fotodeuren met herinneringen uit het oude gebouw. Bij bedrijfsbeëindiging of -uitbreiding maak ik een reportage van je bedrijf. Geen punt op de horizon om naartoe te werken, maar om af en toe naar terug te kijken en van het uitzicht te genieten.

Het laatste grote project is ervaringstentoonstelling MensenWerk voor de politieacademie, waarin persoonlijke verhalen van agenten worden verbeeld om zo de morele dilemma’s binnen het vak bespreekbaar te maken. Een heel bijzonder project, en precies zoals ik in Nostalgia herinneringen vertaal naar tastbare en voelbare beelden.